ДЗС: Енергија, август 2023 година – претходни податоци

Самостојни органиСамостојни државни органиДЗС: Енергија, август 2023 година - претходни податоци

Најчитано

Електрична енергија, природен гас, јаглен и нафтени продукти, август 2023 година
Според податоците на Државниот завод за статистика, во август 2023 година, вкупната потрошувачка по видови
енергенти изнесува: 468 411 МWh електрична енергија, 30.415 мил. нм3 природен гас, 367 100 тон јаглен и 105 725
тони нафтени продукти.
Бруто-домашното производство на електрична енергија учествува со 100.0 % во бруто-домашната потрошувачка на
електрична енергија, додека 95.9 % од вкупната потрошувачка на јаглен се употребени за производство на електрична
енергија.

 

  Преземи го соопштението во целост

   Преземи табели

Податоците во објавеното соопштение се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот.

За подетални информации јавете на:

контакт тел: +389 2 3295 666

е-пошта: press@stat.gov.mk

 

 

 

 

Извор: Државен завод за статистика 

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе