spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeМинистерстваМОН: Изработена е Нацрт верзија на „Стратегија за паметна специјализација на Република...

МОН: Изработена е Нацрт верзија на „Стратегија за паметна специјализација на Република Северна Македонија 2023-2027“

Изработена е Нацрт верзија на „Стратегија за паметна специјализација на Република Северна Македонија 2023-2027“ ( на англиски јазик).

Стратегијата е изработена согласно  методологија на Европската комисија ГД ЗИЦ и во процес на консултација со засегнатите страни од четворниот хеликс.

 

 

Извор: Министерство за образование и наука 

Прочитајте

МЛС: Многу приоритетни прашања во општините чекаат на финансиската поддршка од...

0
Министерот за локална самоуправа Златко Перински денеска имаше состанок со градоначалниците од Полошкиот плански регион. На состанокот беше констатирано дека општините имаат потреба од финансиска...