spot_img
spot_img

МИОА: Законот за безбедност на мрежни и информациски системи и дигитална трансформација создава можности за граѓаните

МинистерстваМИОА: Законот за безбедност на мрежни и информациски системи и дигитална трансформација...

Најчитано

Министерот за информатичко општество и администрација, Азир Алиу, денеска учествуваше на Годишната конференција за децентрализација и локално управување, под наслов ,,Граѓаните во фокус: Креирање иднина со поквалитетни локални услуги, организирана од Програмата за развој на Обединетите нации – УНДП и Министерството за локална самоуправа.

На панел сесијата „Дигитален отпечаток: Трансформација на општините во ерата на технологијата“ на која министерот Алиу учествуваше како панелист, истакна дека дигиталната трансформација придонела големи промени во начинот на кој граѓаните комуницираат со институциите и услугите.

,,Ние како МИОА го подготвивме Законот за безбедност на мрежни и информациски системи и дигитална трансформација што се очекува да биде усвоен од Владата денеска, закон кој ќе игра важна улога во олеснувањето на оваа трансформација и во обезбедувањето можности за граѓаните.“, заклучи министерот Азир Алиу.

 

 

 

Извор: Министерство за информатичко општество и администрација 

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
[td_block_ad_box spot_img_horiz="content-horiz-center" media_size_image_height="1000" media_size_image_width="1000