spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeМинистерстваПодготвени предлог измените на Изборниот законик

Подготвени предлог измените на Изборниот законик

Работната група што ја формираше Министерството за правда ги подготви измените на Изборниот законик во кој се внесени препораките на ОБСЕ/ОДИХР.

Министерот за правда Кренар Лога го поддржува предлогот на  работната група , платеното политичко рекламирање да не биде повеќе на товар на државата.
Со оглед на тоа што на лидерска средба е договорено овој законик да оди во Собранието преку пратеници,  Министерството за правда ќе ја достави работната верзија до сите парламентарни политички партии. Одговорноста за донесувањето и содржината на Изборниот  законик ќе биде на пратениците во Собранието на РСМ.
Предлогот на Изборниот законик содржи 58 члена кои ќе придонесат кон зајакнување на улогата на институциите  одговорни за спроведување на одредбите од овој Законик.

Прочитајте

Карпош: Актите кои ги носи секторот Инспекторат ќе бидат достапни на...

0
Заради поголема транспарентност и отчетност кон јавноста, Општина Карпош на својата официјална веб страница ќе ги објавува актите кои на неделно ниво произлегле, односно...