spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниБутел: Доделени 110 спортски стипендии на најуспешните спортисти од општина

Бутел: Доделени 110 спортски стипендии на најуспешните спортисти од општина

Низ една максимално транспаретна процедура со објавен Јавен повик и врз база на Правилник,  заедно со олимписките величини Шабан Трстена, д-р Борче Костовски, Борко Ристовски и Баже Илиоски, градоначалникот Дарко Костовски додели 110 спортски стипендии на најуспешните спортисти од општина Бутел.

Денешниот настан опфати пет категории на спортски стипендии. Спортот е клучен фактор за развивање на поквалитетно и поздраво општество, додека пак врвните спортски резултати како ништо друго помагаат во градење на нацијата и државата.

Општина Бутел е најспортска општина во Македонија согласно постигнатите спортки успеси, за многу скоро ќе биде и во спортска инфраструктура.

Градоначалникот Дарко Костовски и општина Бутел ќе бидат цврст партнер на сите спортисти и спортски клубови од општината.

Градоначалникот Дарко Костовски упати честитки кон сите стипендисти.

Прочитајте