spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeМинистерстваМЖСПП: Соопштение

МЖСПП: Соопштение

Во врска со член 2 од Наредбата за ограничување на увозот на супстанциите кои ја осиромашуваат озонската обвивка („Службен Весник на Република Северна Македонија“ бр. 111/21) Министерството за животна средина и просторно планирање информира дека количината за увоз на супстанции од Прилогот на горенаведената Наредба е ограничен на 10491 кг за 2024 година. Увозот на предметните супстанции ќе биде одобруван по принципот прв дојден – прв услужен.

 

 

 

Извор: Министерство за животна средина и просторно планирање

Прочитајте