spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниВаландово: Изградба на локални улици во Калково

Валандово: Изградба на локални улици во Калково

По завршената урбанизација, односно донесувањето на урбанистичкиот план во Калково, започна изградбата на нова – локална патна инфраструктура која е од суштинско значење за граѓаните и развојот на населеното место.

Градежните активности, во првата фаза ќе опфатат изградба на нови улици во должина од околу 800 метри и директно ќе ги подобрат условите на живот на повеќе од 40 семејства.

Заеднички го унапредуваме животот овде и ја зајакнуваме рамноправноста во локалната заедница.

Извор: Општина Валандово

Прочитајте

МОН: Конкурс за стипендии за студиски престој во земјите членки на...

0
Централноевропска програма за размена во областа на  универзитетските студии    (CEEPUS-Central European  Exchange Program for University Studies)  објавува: КОНКУРС за стипендии за студиски престој во земјите членки...