spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниБутел: Партерно уредување во Бутел 2

Бутел: Партерно уредување во Бутел 2

Уште едно барање на граѓаните се решава во најбрз рок.

Општината презеде активности за партерно уредување со ново зеленило, во населеното место Бутел 2 на ул.,,Никола Петров”.

Градежните активности на улицата ,,Никола Петров” во Бутел 2 опфаќаат партерно уредување на просторот околу зградите, нови паркинг места, нови пристапни патеки, нови клупи и ново зеленило.

Со павер елементи ќе бидат поплочени пешачките патеки.

Овие градежни активности имаат за цел да создадат современи услови за одмор и дружење.

Општина Бутел инвестира во сите делови на општината.

Еднаков и рамномерен развој

Извор: Влада

Прочитајте

Охрид: Успешно реализирана еколошката акција „Генералка Викенд“

0
Голема количина на ПЕТ амбалажа и мешан отпад беа собрани во рамки на еколошката акција „Генералка Викенд“ која се одржа во петокот на 17-ти...