spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниАрачиново: Инвестираме во иднината

Арачиново: Инвестираме во иднината

Драги граѓани на општина Арачиново, драги  родители и драги ученици, кои се најважни и најмногу заслужни за да создадеме современи услови, за кои секој ден се трудиме за да ги обезбедиме.

Општинското основно училиште “Абдил Фрашери” станува објект кој со право ќе го наречеме новото Училиште, а не како што го знаеме досега, како “старо училиште”.

Училишната зграда “Абдил Фрашери” целосно се трансформира одвнатре и однадвор, со целосно реновирана спортска сала која со децении е складиште за отпад, а сега наликува на модерна сала со сите потребни услови.

Што направивме досега?

▪️Беше реновирано покривот на салата.

▪️Целосно внатрешно реновирање на салата за физичко образование како и машкото и женското соблекувална.

▪️Надворешна фасада и изолација на целиот објект

▪️Уредување на дворот.

▪️Инсталација на системот за греење

▪️Нови простории со сите услови за учениците со посебни потреби

Сите овие инвестиции не би биле можни без помошта на Министерството за образование и наука, па затоа сакам јавно да му се заблагодарувам на министерот Јетон Шаќири.

Исто така, сакам да изразам посебна почит кон директорот на општинското основно училиште “Абдил Фрашери” кон мојот учител и многу други генерации на . Рефик Салиу за одличниот ангажман и соработка за трансформирање на овој објект во модерно училиште и со современи услови за развој на образовниот процес.

Извор: Општина Арачиново

Прочитајте