spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниБутел: Безбедна општина и нова модерна Полициска станица

Бутел: Безбедна општина и нова модерна Полициска станица

Градоначалникот Дарко Костовски оствари работна средба со првиот човек на македонската полиција г.Панче Тошковски.

Градоначалникот го запозна Министерот со носењето на ДУП блок 16, кој е во финална фаза и истиот предвидува маркица за изградба на нова полициска станица во општина Бутел.

Министерот Панче Тошковски е силно мотивиран општина Бутел да добие нови модерни простории за непречено работење на полициските службеници.

Исто така, на средбата се разговараше и за значително брзо и ефикасно подобрување на безбедноста во општина Бутел. Истата во минатото беше нарушена поради несовесно работење токму на оние кои што требаше да се грижат за истата.

Избор: Општина Бутел

Прочитајте