spot_img
spot_img

Ѓорче Петров: Асфалтирани улица ,,Островска“ и ,,Драговити“ во населба Дексион

ОпштиниЃорче Петров: Асфалтирани улица ,,Островска“ и ,,Драговити“ во населба Дексион

Најчитано

Современа и модерна сообраќајна инфраструктура е основен предуслов за поттикнување на развојот на општините.

Низ годините, запоставено беше вложувањето во изградба и обнова на локалната патна инфраструктура.

Три години посветено работиме на изградба на нови патишта а истовремено и на реконструкција на постоечките коловози.

Оваа градежна сезона ја започнавме одовде од населбата Дексион со реконструкција на три улици. Денеска се асфалтираат Островска и Драговити во должина од 400 метри, а во периодот кој следи ќе се асфатираат уште десетина улици во урбаниот дел на Ѓорче Петров во должина од 4 километри.

Преку Министерството за транспорт и врски обезбедени се средства за реконструкција на Кузман Шапкарев која претставува една од главните артерии во Дексион.

Jавната набавка за избор на најповолен изведувач за улица Лука Геров е во финална фаза, при што Градот Скопе ќе пристапи кон реконструкција на главнаат сообраќајница која ги поврзува урбаниот со руралниот дел на Ѓорче Петров.

Паралелно, ќе се изведуваат и градежни работи во руралниот дел на општината.

Инвестициите во Ѓорче Петров не застануваат без разлика на состојбите што беа и оние што следуваат.

Продолжуваме Посветено за Ѓорче

Извор: Општина Ѓорче Петров 

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
[td_block_ad_box spot_img_horiz="content-horiz-center" media_size_image_height="1000" media_size_image_width="1000