spot_img
spot_img

Ѓорче Петров: Реконструкција на улица Антон Кецкаров

ОпштиниЃорче Петров: Реконструкција на улица Антон Кецкаров

Најчитано

Започна реконструкцијата на ул. ,,Антон Кецкаров‘‘ во населбата Даме Груев.

Ќе се постави нов асфалат во должина од 320 метри и широчина до пет метри.

Со реконструкцијата е опфатен дел од улица Пекљане, каде ќе се асфалтира должина од 130 метри. На овој потег ќе се постави и нова линија на улично осветлување.

Претходно на овој потег, поставена беше атмосферска канализација.

Средствата ги обезбеди Министерството за транспорт и врски преку Светка Банка.

Извор: Општина Ѓорче Петров 

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
[td_block_ad_box spot_img_horiz="content-horiz-center" media_size_image_height="1000" media_size_image_width="1000