spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниКавадарци: Градежни активности на улицата Сава Ковачевиќ

Кавадарци: Градежни активности на улицата Сава Ковачевиќ

Општина Кавадарци во населба Глишиќ раелизира градежен проект за обновување на ул.„Сава Ковачевиќ“. Според планот треба да се изврши отстранување на стариот оштетен асфалт, а на негово место да се постави нова асфалтна подлога со дебелина од 7 сантиметри. Проектот предвидува реконструкција на улицата во должина од 300 метри каде ќе се асфалтира површина од 1200 метри квадратни.

Претходно на оваа делница се постави линија за атмосферска канализација со решетки за зафаќање на површинските води. Работите кои започнаа ги изведува фирмата „Градба промет“ од Кавадарци.

Извор: Општина Кавадарци 

Прочитајте

Град Скопје: Соопштение

0
Ја известуваме пошироката јавност дека денес од објава на извесен организатор на SkopYard кој од 21 март без претходно добиена согласност најавувал дека на...