spot_img
spot_img

Битола: Се асфалтираат спортските терени во ОУ „Тодор Ангелевски“

ОпштиниБитола: Се асфалтираат спортските терени во ОУ „Тодор Ангелевски“

Најчитано

Започна асфалтирањето на реконструираните спортски терени во училишниот двор на ОУ „Тодор Ангелевски“ во Битола. Терените ќе бидат наменети за мал фудбал, кошарка, тенис и одбојка, заедно со потребните спортски реквизити, а паралелно се врши хортикултурно уредување. Дополнително на спортските терени ќе биде поставено осветлување, со цел истите да се користат и во ноќните часови.

Градоначалничката на Општина Битола и тимот кој што работи на овој проект извршија увид во теренските активности и беа запознати со динамиката на изведба. Општина Битола за реконструкцијата на спортските терени издвои над 3.700.000 денари.

Извор: Општина Битола

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
[td_block_ad_box spot_img_horiz="content-horiz-center" media_size_image_height="1000" media_size_image_width="1000