Свети Николе: „Изградба на фекална канализација во с.Мустафино“

ОпштиниСвети Николе: „Изградба на фекална канализација во с.Мустафино“

Најчитано

Во Министерството за животна средина и просторно планирање потпишан е договор за доделување на средства од министерството за проектот „Изградба на фекална канализација во с.Мустафино“ – крак 32.

Вкупната инвестиција на проектот е во вредност од 6.849.564 денари , од кои Министерството  ни одобрува 4.000.000 денари , а останатите 2.849.564 денари ќе бидат од општина Свети Николе.
Со ова започнуваме со решавање на најгорчливиот проблем на граѓаните од с.Мустафино за изградба на фекална канализација.

Во наредниот период ќе конкурираме со соодветната проектна документација за комплетирање и реализација на целиот проект и покривање со канализациона мрежа за с.Мустафино.

Извор: Општина Свети Николе

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе