spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниБерово: Со доградба на помошни простории, успешната приказна во Домот за стари...

Берово: Со доградба на помошни простории, успешната приказна во Домот за стари лица

 

Градежните активности одат согласно предвидената динамика и наскоро истата ќе биде готова.
Целта е да се изгради топла врска помеѓу втората и третата ламела, со што двете ламели ќе бидат поврзани, а истата ќе добие своја намена како помошна просторија.
Со оваа градба, се искористуваат сите важечки урбанистички можности, за доградба, а Домот за стари лица добива целина.
Изминатиот период завршија градежните активности во третата ламела, во тек е набавка на опрема за истата, извршено е хотртикултурно и урбано уредување, со што оваа установа го зголемува капацитетот, одговара на потребите на граѓаните и прераснува во реномирана устнова која ги задоволува сите модерни стандарди.

Извор: Општина Берово

Прочитајте

Јегуновце: Работна посета низ повеќе населени места

0
Градоначалникот на општина Јегуновце беше на работна посета низ повеќе населени места во општина Јегуновце каде направив увид на започнати проекти: Во завршна фаза е...