spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниЃорче Петров: Средба со Здружението на пензионери

Ѓорче Петров: Средба со Здружението на пензионери

Градоначалникот на општина Ѓорче Петров, Александар Наумоски одржа работна средба со Здружението на пензионери на општина Ѓорче Петров каде се потенцираа идните заеднички активности.

Акцент беше ставен на одбележување на 20-годишнината од постоењето на Здружението, како и поддршка од страна на општината во делот на опремување на просториите.
Општината воедно понуди поддршка и во спроведување на истражувања за изработка на социјална карта на ранливи групи на пензионери.

На овој начин се покажа дека општината е активен партнер во спроведување на политиките за подобрување на квалитетот на живеење и социјалниот живот на пензионерите.

Извор: Општина Ѓорче Петров

Прочитајте

Градоначалник Манчев: Од 2021 година си поставив за цел да го...

0
1. Какви реформи се случуваат во општинската администрација во Босилово? Реформите во делот на администрацијата се случуваат со законски измени или дополнувања на законите на предлог на Владата...