spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниКуманово: Меморандум за соработка со Здружение за мултикултура “Заеднички визии”-Скопје

Куманово: Меморандум за соработка со Здружение за мултикултура “Заеднички визии”-Скопје

Градоначалникот на општина Куманово Димитриевски вчера потпиша Меморандум за соработка со Здружението за мултикултура “Заеднички визии”-Скопје.

Целта е да се развие, унапреди и зајакне соработката помеѓу двете страни преку заедничко делување во промовирањето на мултикултурата, културата на живеење, како и еднаквоста во општеството на локално и на регионално ниво, залагајќи се за развој на средина, која ќе го поддржува намалувањето на јазови, кои се јавуваат на различни нивоа и тоа преку креирање, имплементација и промоција на проекти за негување на културните и традиционалните вредности.

Извор: Општина Куманово 

Прочитајте

МФ: Нема незаконитост во одлуките, се поништува одлуката на ДИК и...

0
Со цел информирање на јавноста, а во врска со изнесените информации од страна на дополнителниот заменик-министер во Министерството за финансии, соопштуваме дека во однос на...