spot_img
spot_img

Охрид: Ниска Еколошката свест

ОпштиниОхрид: Ниска Еколошката свест

Најчитано

Екипите на ЈП “Охридски Комуналец”  извршија вонредно чистење и подигнување на кабаст отпад кој несовесни граѓани го исфрлиле на несоодветни локации во селото Пештани.

Беа подигнати големи количини на кабаст отпад, делови од мебел и покуќнина, килими, пластични и картонски амбалажи и други видови на отпадни материјали.

Ова не е прв случај на несоодветно депонирање на отпад од страна на граѓаните. Екипите на ова јавно претпријатие секојдневно подигнуваат кабаст отпад од други јавни локации во градот и приградските населби.

Оттаму ги информираат граѓаните дека доколку имаат кабаст отпад кој треба да го депонираат, истиот треба да го пријават, за комуналните екипи да можат навремено и соодветно да го подигнат.

Општина Охрид упатува јавна осуда до сторителите на вакви еколошки престапи и најавува засилени инспекциските контроли на терен, со цел да се спречат и санкционираат сторителите. Се упатува апел до граѓаните да покажат повисоко ниво на еколошка свест и да не го исфрлаат отпадот на несоодветни локации.

Извор: Општина Охрид 

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
[td_block_ad_box spot_img_horiz="content-horiz-center" media_size_image_height="1000" media_size_image_width="1000