spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниАеродром: Отворен центар за кариерен развој

Аеродром: Отворен центар за кариерен развој

Денеска во населбата Лисиче беше отворен Центар за кариерен развој. Центарот ќе го користат невладините организации за реализација на проекти што ќе го подобрат социјалниот, економскиот, културниот и спортскиот живот на жителите на Општина Аеродром.

„Центарот е отворен на иницијатива на Општина Аеродром, која неодамна формираше мрежа на невладини организации што работат на цели од локално, социјално и економско значење и претставува прв таков пример во државата“, изјави градоначалникот на Општина Аеродром, Златко Марин.

Градоначалникот Марин и претставници на 14 невладини организации, членки на мрежата, потпишаа Декларација за стратегиска соработка.

Со оваа Декларација невладините организации меѓу другото се обврзуваат на партиципативност, инклузивност и недискриминација. Општина Аеродром ќе се води од принципите на вклученост, особено во однос на организации кои застапуваат групи лица кои се на маргините на главните текови на општеството.

Исто така, Општина Аеродром ќе промовира отчетност преку редовно информирање на граѓаните за проектите кои се спровеле од страна на здруженијата.

Аеродром продолжува со подеднаква грижа за сите граѓани кои заслужуваат најдобри услови за живот и работа во својата Општина.

7.7.2021

Општина Аеродром

Извор: Општина Аеродром

Прочитајте

МЈА: Лазе Јаќимоски ја презеде функцијата Заменик – Министер за Јавна...

0
Во просториите на Министерството за Јавна Администрација денес беше извршено примопредавање на должноста Заменик - Министер за Јавна администрација. Министерот за Јавна администрација, Горан Минчев, заедно со поранешниот Заменик - Министер на Министерството...