Ѓорче Петров: Нови ЕЕ врати и прозорци во објектот Детелинка

ОпштиниЃорче Петров: Нови ЕЕ врати и прозорци во објектот Детелинка

Најчитано

Општина Ѓорче Петров продолжува со инвестиции во енергетската ефикасност.

Започнува постапката за промена на старите врати, прозорци и светларници во објектот Детелинка од ЈОУДГ ,, Росица ” – Ѓорче Петров.

Целата внатрешна столарија ќе се замени со нови енергетски ефикасни материјали.

Преку Програмата на Владата за намалување на аерозагадувањето за 2021-енегретска ефикасност, општината доби средства во висина од 1.9 милиони денари за оваа намена.

Со замената, се задржува топлината во просториите а со тоа ќе се заштедат и средства за загревање на објектот.

Извор: Општина Ѓорче Петров

spot_img
spot_img
spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img
spot_img

Читај повеќе