Ѓорче Петров: Меморандум за соработка со „Банка за храна“

ОпштиниЃорче Петров: Меморандум за соработка со „Банка за храна“

Најчитано

Општина Ѓорче Петров потпиша Меморандум за соработка со невладината ,,Банка за храна“.

Со Меморандумот се предвидуваат проекти во сферата на социјалната помош, поддршка, обезбедување храна и хигиенски средства, како и материјални средства на лицата и семејствата во социјален ризик во Ѓорче Петров.

Ќе се обезбедат донации во храна и прехранбени производи од страна на бизнис заедницата кои ќе бидат дистрибуирани до корисниците. Општината технички и логистички ќе го поддржи процесот, а ќе обезбеди и волонтери за распределба на социјалните пакети.

Целта е во рамки на заедничките можности да им се даде поддршка на лицата од социјален ризик и да ја намалиме сиромаштијата.

Извор: Општина Ѓорче Петров

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе