spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeСамостојни органиСамостојни државни органиАХВ: Од пазарот се повлекуваат нови количини сладолед

АХВ: Од пазарот се повлекуваат нови количини сладолед

Агенцијата за храна и ветеринарство ги информира потрошувачите дека операторот со храна АЛМА М  ги отповикува следните небезбедни производи:

 

 

 

 

 

1. Сладолед  ТВИКС ЕКСТРА  стапче 47 грама 

Сериски број/лот- 046G2DOЕ01, 046G3DOЕ01 и 108B1DOЕ01

Рок на употреба: до 31.10.2022 и 31.01.2023

Причина за отповикување:-небезбеден производ поради присуство на Етилен оксид  кој е потенцијален ризик по здравјето на луѓето.

Потекло : Франција

 

2.Сладолед  СНИКЕРС Стапче 48 грама

Сериски број/лот:101F2DOE02, 101F3DOE02, 105E1DOE02

Рок на употреба: до 31.12.2022 и  31.01.2023

Причина за отповикување:-небезбеден производ поради присуство на Етилен оксид  кој е потенцијален ризик по здравјето на луѓето.

Потекло : Франција

 

3. Сладолед  БАУНТИ ЕКСТРА стапче 51,6 грама 

Сериски број/лот:102D2DOE02, 102D3DOE02,010C3DOE02, 010D1DOE02

Рок на употреба: до 31.12.2022 и  28.02.2022

Причина за отповикување:-небезбеден производ поради присуство на Етилен оксид  кој е потенцијален ризик по здравјето на луѓето.

Потекло : Франција

 

4.Сладолед СНИКЕРС ЕКСТРА стапче 66 грама

Сериски број/лот:103E3DOE02, 103F1DOE02,107C1DOE02

Рок на употреба: до 31.12.2022 и 31.01.2023

Причина за отповикување:-небезбеден производ поради присуство на Етилен оксид  кој е потенцијален ризик по здравјето на луѓето

Потекло:Франција

Увозник во РСМ:АЛМА М

 

Потрошувачите кои ги имаат купено горенаведените производи со сериски брј/лот, истите  да не ги конзумираат и да ги вратат на местото од каде ги купиле или нешетено да ги уништат.

Извор: Агенција за храна и ветеринарство 

Прочитајте

МЗ: Средба со директорот на ФЗОМ – Разгледани можностите за проширување...

0
Министерот за здравство Арбен Таравари одржа состанок со директорот на Фондот за здравствено осигурување, д-р Александар Клековски, претставници на Фарамабренд-Нова (асоцијација на иновативни фармацевтски...