ДЗС: Електрична енергија, природен гас, јаглен и нафтени продукти, август 2021 година

Самостојни органиСамостојни државни органиДЗС: Електрична енергија, природен гас, јаглен и нафтени продукти, август 2021 година

Најчитано

Според податоците на Државниот завод за статистика, во август 2021 година, вкупната потрошувачка по видови енергенти изнесува: 586 691 МWh електрична енергија, 36.924 мил. нм3 природен гас, 413 040 тони јаглен и 112 231 тон нафтени продукти.

Бруто-домашното производство на електрична енергија учествува со 88.7 % во бруто-домашната потрошувачка на електрична енергија, додека 97.12 % од вкупната потрошувачка на јаглен се употребени за производство на електрична енергија.

 

  Преземи го соопштението во целост

   Преземи табели

 

 

 

Извор: Државен завод за статистика

spot_img
spot_img
spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img
spot_img

Читај повеќе