Ѓорче Петров: Комуналната служба на ОЃП подготвена за најавите за снежни врнежи

ОпштиниЃорче Петров: Комуналната служба на ОЃП подготвена за најавите за снежни врнежи

Најчитано

Екипата на комуналниот пункт на општина Ѓорче Петров со сите ресурси е подготвена за најавените снежни врнежи и најавениот пад на температурите до минус.

Набавени се потребните количини индустриска сол, а со цел непречено одвивање на сообраќајот во зимскиот период, ангажирана ќе биде потребната механизација како универзално возило – камион, специјално возило-камион, камион кипер, багер-равокопач и булдожер.

 

 

 

Извор: Општина Ѓорче Петров

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Читај повеќе