Ѓорче Петров: Стојкоски на средба со претставници од „Ромалитико“

ОпштиниЃорче Петров: Стојкоски на средба со претставници од „Ромалитико“

Најчитано

 

Многу идеи, визии, но и детали за проектот „Заедно до просперитетна заедница” поддржан од УСАИД денеска споделија претставници на Институтот за истражување и анализи на политики „Ромалитико“  во кабинетот на градоначалникот Александар Стојкоски.

Преку овој проект, нашите сограѓани Роми учествуваат во подобрување на приоритетните потреби на заедницата.

На сребата беше разговарано и за поквалитетно образование, инфраструктурните проблеми и создавање услови за вработување на ромското население во Ѓорче Петров.

 

 

 

 

Извор: Општина Ѓорче Петров

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Читај повеќе