Дебар: Зајакнување на капацитетите за искористување на ресурсите на општината

ОпштиниДебар: Зајакнување на капацитетите за искористување на ресурсите на општината

Најчитано

Општина Дебар е партнер на проектот на УСАИД Северна Македонија – Зајакнување на капацитетите за искористување на ресурсите на општината.

Со помош на г-ѓа Марина Јандревска, специјалист за општински финансии, присутните од општинската администрација имаа можност да дознаат повеќе за: – Поведување на постапка за јавни набавки – Следење на спроведувањето на договорот за јавни набавки – Исплата на финансиски обврски согласно договорот за јавни набавки.

Овој проект ќе придонесе за зголемување на стабилноста на финансиското управување на општината и зголемување на контролата врз работата на општината.

 

На овој начин се намалува веројатноста за грешки, измами, непочитување на прописите, како и ризикот од неоткривање на овие проблеми.

 

 

 

 

Извор: Општина Дебар 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе