spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниПрилеп: Претставници од светски гемолошки здруженија во посета на Прилеп

Прилеп: Претставници од светски гемолошки здруженија во посета на Прилеп

Претставници од повеќе светски гемолошки здруженија, проценители на природни и вештачки скапоцени и полускапоцени камења, од Србија, Канада, Австралија, Америка, Русија, Германија, и Македонија денес беа во посета на Прилеп во рамките на Балканската тура за гемолошки истражувања.

Градоначалникот беше запознат за значењето и вредноста на скапоцените камења и важноста на прилепскиот регион за гемолошките истражувања и ги информираше дека Прилеп е горд што е град на мермерот и што високо котира на мапата на квалитетен мермер кој што може да биде искористен за гемолошки истражувања, што би можело да биде уште една можност за туристичка дестинација на научната стручна фела.

При оваа посета градоначалникот Борче Јовчески заедно со почитуваните гости ги посетија неколкуте мермерни рудници во околината на Прилеп.

Извор: Општина Прилеп

Прочитајте

Град Скопје: Соопштение

0
Ја известуваме пошироката јавност дека денес од објава на извесен организатор на SkopYard кој од 21 март без претходно добиена согласност најавувал дека на...