Карбинци: Се асфалтираат три спортски игралишта

ОпштиниКарбинци: Се асфалтираат три спортски игралишта

Најчитано

Вредноста на овој инфраструктурен проект изнесува 3.695.038 денари, средствата се во целост обезбедени од буџетот на Општина Карбинци.

Станува збор за мало спортско игралиште во с.Крупиште, мало спортско игралиште во с.Карбици и асфалтна површина во с.Кучица.

Село Кучица доби нова повеќенаменска асфалтна површина од 500м2.

На барање на жителите реализиран е овој проект кој е важен за ова населено место. Бидејќи станува збор за планински предел асфалтната површина ќе служи за рекреација, но и за одвивање на традиционални свечености и обичаи на жителите.

 

 

 

 

Извор: Општина Карбинци 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе