МИОА: Максимално сме ангажирани за квалитетно финализирање на процесот поврзан со новите законски решенија

МинистерстваМИОА: Максимално сме ангажирани за квалитетно финализирање на процесот поврзан со новите...

Најчитано

Министерството за информатичко општество и администрација активно и ефикасно работи за изработка на новите законски решенија.

,,Досега има објавено три нацрт-верзии на повеќе закони, меѓу кои: Законот за вработените во јавниот сектор и Законот за административни службеници, кои се однесуваат на статусот на вработените во јавниот сектор и административните службеници. Овие закони во септември годинава беа објавени во Единствениот национален електронски регистар (ЕНЕР)“, рече министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити.

Предложените законски решенија се резултат на широк консултативен процес и се во насока на професионализација на администрацијата, воспоставување на мерит систем, поголема ефикасност и ефективност.

 

 

 

Извор: Министерство за информатичко општество и администрација 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе