spot_img
spot_img

МИОА: Реакција

МинистерстваМИОА: Реакција

Најчитано

Ние како Министерство за информатичко општество и администрација, одговорни за законите поврзани со медиумите, жестоко реагираме во врска со вчерашниот напад врз новинарот Зоран Божиновски.

Како земја која се залага за европски вредности и влез во Европската Унија, мораме да создадеме соодветна клима новинарите да ги извршуваат своите должности и функции без пречки. Ваквите напади врз медиумските работници не придонесуваат за развојот на демократијата и толеранцијата.

Бараме ургентно од органите на прогонот и истражителите да го истражат и расветлат случајот до крај. Виновниците да ја добијат заслужената казна и ваквите случаи никогаш повеќе да не се повторат.

 

 

 

 

Извор: Министерство за информатичко општество и администрација 

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
[td_block_ad_box spot_img_horiz="content-horiz-center" media_size_image_height="1000" media_size_image_width="1000