МЗ: Министерот Сали на V симпозиум од хуманитарен карактер, во организација на Македонското имплантолошко здружение

МинистерстваМЗ: Министерот Сали на V симпозиум од хуманитарен карактер, во организација...

Најчитано

Министерот д-р Беким Сали ги поздрави присутните на V симпозиум од хуманитарен карактер, во организација на Македонското имплантолошко здружение.

-Како што знаете, и јас доаѓам токму од фелата на стоматолозите, така што ми се познати предизвиците со кои се соочуваат моите колеги и заеднички се стремиме кон целокупно унапредување на стоматолошката дејност. Воедно, наш заеднички императив е квалитетот на здравствените услуги за пациентите и во таа насока продолжуваме да инвестираме. Имплантологијата е исклучително значајна гранка на стоматологијата и верувам дека од овој симпозиум ќе произлезат бројни новини и научни достигнувања. Како и досега, Министерството за здравство и понатаму ќе ве поддржува во развојот на имплантологијата, воведувањето нови техники и методи со цел да овозможиме што е можно поквалитетни стоматолошки услуги за пациентите, истакна министерот Сали.

 

 

 

 

Извор: Министерство за здравство 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе