Дебар: Амбасадата на Јапонија во РCM неколку пати донирала во различни форми за потребите на институциите

ОпштиниДебар: Амбасадата на Јапонија во РCM неколку пати донирала во различни форми...

Најчитано

Амбасадата на Јапонија во РCM неколку пати донирала во различни форми за потребите на институциите во општина Дебар.

Последната донација, од програмата GGP на јапонската амбасада е дигитален печатач вреден близу 35.000 евра, кој е монтиран и ги опслужува потребите на кабинетот за радиологија во Општа болница Дебар.

 

Неговата екселенција г.  Хиронори Савада, амбасадор на Јапонија во РСМ,  беше во посета на нашата општина и беше примен во кабинетот на градоначалникот со голема почит, каде на оваа средба присуствуваше и директорката на општата болница г-ѓа Севдие Коџа.

Целта на посетата беше да се промовира оваа донација и да се продолжи со понатамошната соработка со нашата општина.

На оваа средба, од наша страна беше искажана посебна благодарност до амбасадата на Јапонија – јапонскиот народ, за помошта што им ја нуди на граѓаните на нашата општина, бидејќи опремата за која станува збор има големо влијание врз олеснување на процесот на дијагностицирање на болестите воопшто, а посебно со болеста Ковид 19.

Јапонскиот амбасадор г.  Савада, покажа подготвеност за соработка и вети дека во иднина ќе има и други донации за потребите на граѓаните на Дебар исто така, амбасадорот беше презадоволен и се заблагодари за гостопримството и си замина со надеж дека повторно ќе се сретнеме во промоција на уште една следна донација.

 

 

 

 

Извор: Општина Дебар

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе