Дебар: Соопштение

ОпштиниДебар: Соопштение

Најчитано

Во нашиот град заедно со претставници на организаторите СОС Детско село Скопје се одржа промоцијата на Кампањата ПОДАЈТЕ РАКА И ПРОМЕНИ ЖИВОТ СТАНИ ЗГРИЖУВАЧ! во кој случај граѓаните беа повикани да си ги отворат срцата и да се стават во улога на згрижувачко семејство за деца и млади луѓе кои поради некоја причина останаа без родителска грижа.

Сите семејства кои ќе се вклучат во грижата на оваа социјална категорија ќе добијат финансиска и друга поддршка.

На оваа хумана и света иницијатива со голема почит се приклучија и градоначалникот на општина Дебар Хекуран Дука и градоначалникот на општината Ц.Жупа Аријан Ибрахим, за да помогнат во зајакнувањето на овој процес.

 

 

 

Извор: Општина Дебар

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе