spot_img
spot_img

Гостивар: Се одржа Форумот за женско претприемништво

ОпштиниГостивар: Се одржа Форумот за женско претприемништво

Најчитано

На форумот, на кој присуствуваше и градоначалникот на општина Гостивар, Арбен Таравари, се дискутираше за успешни приказни на жените во бизнисот во регионот на општина Гостивар, со цел да се поттикнат претприемачите жени, особено младите, нивна едукација и влез во светот на бизнисот.

„Бидејќи трендот на иселување на младите е сè поочигледен и алармантен, сакаме да поттикнеме што е можно повеќе жени, а пред се млади девојки, да создадат сопствен бизнис, со што ќе покажеме дека и женското претприемништво придонесува за развој на економијата”, истакна градоначалникот Таравари.

 

 

 

 

Извор: Општина Гостивар 

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
[td_block_ad_box spot_img_horiz="content-horiz-center" media_size_image_height="1000" media_size_image_width="1000