АМС: Етика и интегритет во спортот

Самостојни органиСамостојни државни органиАМС: Етика и интегритет во спортот

Најчитано

Агенцијата за млади и спорт во соработка со Факултетот за физичко образование спорт и здравје под покровителство на Европската Комисија со проектот Be Active организираа трибина за Едукација и работилница со претставниците на Националните спортски федерации.

Уводен говор имаше заменик директорот на АМС Амир Билали кој ја потенцираше важноста на етичкото однесување и фер плеј игра во спортот.

На Темата “Етика и интегритет во спортот” зборуваше Др Ленче Алексовска Величковска, декан на ФФОСЗ, која се осврна на важноста на етиката во спортот и нејзината секојдневна примена, како и Др Леонид Наков од економскиот факултет во Скопје кој зборуваше за развивање на модел за етичко однесување во спортот. На предходно истражување, со своја анализа се претстави Доц. Др Лука Поповски од ФФОСЗ.

 

 

 

 

Извор:  Агенција за млади и спорт 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе