МИОА:

Најчитано

Министерот за информатичко општество и администрација, Адмирим Алити на работна средба ја пречека претставничката на ИОМ – Меѓународна организација за Миграција и на УНФПА во Република Северна Македонија, г-ѓа Соња Божиновска Петрушевска, која достави поддршка до МИОА во натамошното зајакнување на процесот на собирање податоци, анализа и размена преку порталот uslugi .gov.mk

Поддршката е обезбедена во рамките на заедничкиот проект на ОН „Миграциски дискурс, политики и планирање базирано на докази во Северна Македонија“ поддржан од повеќепартнерскиот Фонд за миграција.

 

 

Заедничкиот проект на ОН има за цел да обезбеди поддршка за Северна Македонија во областа на дизајнирање и имплементација на миграциската политика, напредокот на институционалните механизми за собирање и размена на податоци, како и спроведување на информативни активности во однос на развојниот придонес. на мигрантите.

Министерот Алити и се заблагодари за поддршката, нагласувајќи дека Република Северна Македонија ги презема неопходните чекори кон подобрување на состојбата преку процесите на дигитализација. Националниот портал uslugi.gov.mk е ставен во служба на граѓаните, но и на мигрантите.

 

 

 

Извор: Министерство за информатичко општество и администрација 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе