spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeМинистерстваМЖСПП: Информација за одржување на Јавна расправа по Студија за оцена на...

МЖСПП: Информација за одржување на Јавна расправа по Студија за оцена на влијание врз животната средина за проектот “Изградба на колекторски систем, рехабилитација на канализациона мрежа и изградба на пречистителна станица за отпадни води во Битола“ општина Битола

Министерството за животна средина и просторно планирање ја известува заинтересираната јавност дека инвеститорот Министерството за животна средина и просторно планирање, со седиште на Плоштад “Пресвета Богородица“ бр. 3, Скопје ja достави Студијата за оцена на влијание врз животната средина на проектот: “Изградба на колекторски систем, рехабилитација на канализациона мрежа и изградба на пречистителна станица за отпадни води во Битола и истата е достапна за увид .

Јавната расправи по Студијата за оцена на влијание врз животната средина за проектот: “Изградба на колекторски систем, рехабилитација на канализациона мрежа и изградба на пречистителна станица за отпадни води “ќе се одржи на

–          23декември 2022 година (петок), во салата на советот во општина Битола со почеток во 11.30 часот

Студијата е достапна за увид на веб страната на Министерството за животна средина и просторно планирање www.moepp.gov.mk, и во општина Битола

Контакт лица:

Министерство за животна средина и просторнио планирање

Плоштад Пресвета Богородица бр. 3, 1000 Скопје

Сектор за Европска унија, лице за контакт Весна Индова Точко – ИПА координатор

тел: 076 446 916; е-маил: v.indova@moepp.gov.mk

Билјана Петкоска – Раководител на сектор за животна средина

тел: 076 455 427; е-маил: b.petkoska@moepp.gov.mk

Влатко Цветаноски – Советник во одделение за ОВЖС

тел: 076 455426; е-маил: v.cvetanoski@moepp.gov.mk

Исмет Садику – Советник во одделение за ОВЖС

тел: 075 316 726; е-маил: i.sadiku@moepp.gov.mk

 

 

 

 

Извор: Министерство за животна средина и просторно планирање

Прочитајте

МЗ: Средба со директорот на ФЗОМ – Разгледани можностите за проширување...

0
Министерот за здравство Арбен Таравари одржа состанок со директорот на Фондот за здравствено осигурување, д-р Александар Клековски, претставници на Фарамабренд-Нова (асоцијација на иновативни фармацевтски...