spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeВладаИзминатото деноноќие произведени 17.261 MWh електрична енергија и целосно задоволени потребите на...

Изминатото деноноќие произведени 17.261 MWh електрична енергија и целосно задоволени потребите на домаќинствата и малите потрошувачи

АД ЕСМ на 25.12.2022 година произведе 17.261 MWh електрична енергија, со што целосно ги задоволи потребите на домаќинствата и малите потрошувачи.

Во Термоелектраните произведени се 11.754 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 5.507 MWh.

Во изминатото деноноќие преку ЕСМ Продажба набавени се 1.120 MWh електрична енергија. Тоа е електрична енергија наменета за болници, училишта, јавни претпријатија, капацитети од прехранбената индустрија и објекти од виталната инфраструктура во државата.

* Податоците се преземени од Диспечерски извештај на АД ЕСМ за 25.12.2022 година.

 

 

 

Извор: Влада

Прочитајте