МЖСПП: Прекинат праг на алармирање за Гостивар, Кичево и Кавадарци

МинистерстваМЖСПП: Прекинат праг на алармирање за Гостивар, Кичево и Кавадарци

Најчитано

Согласно податоците од Државниот мониторинг систем за квалитет на амбиенталниот воздух на ден 25.12.2022 година, среднодневните концентрации на РМ10 суспендираните честички се под дефинираниот праг на алармирање од 150 мg/m3 и епизодата од два последователни дена е прекината во Гостивар, Кичево и Кавадарци.

За овие градови престануваат да важат препораките и мерките за надминат праг на алармирање.

 

 

 

 

Извор: Влада

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе