Вевчани: Вевчански карневал 2023

ОпштиниВевчани: Вевчански карневал 2023

Најчитано

Низ вековите и милениумите, традицијата и традиционалните маски останале да се практикуваат.

Некои антрополози сметаат дека во “преставата” всушност се покажуваат зетот и невестата како почеток на годината, ѓаволите го претставуваат злото, додека глупи август доброто. На крајот секогаш победува доброто.

 

 

 

 

 

Извор: Општина Вевчани 

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе