spot_img
spot_img

Вевчани: Вевчански карневал 2023

ОпштиниВевчани: Вевчански карневал 2023

Најчитано

Пишани извори сведочат дека карневалот е стар најмалку 1.460 години, но постојат археолошки наоди кои упатуваат на податоци дека карневалот постои барем 2200 години.

 

 

 

 

 

Извор: Општина Вевчани 

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
[td_block_ad_box spot_img_horiz="content-horiz-center" media_size_image_height="1000" media_size_image_width="1000