spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниРадовиш: Пример за Меѓуетнички соживот

Радовиш: Пример за Меѓуетнички соживот

По повод одбележувањето на Денот на наставата на Турски јазик во Република Mакедонија – 21 декември, Градоначалникот Ацо Ристов имаше прием на делегациите од Република Турција. На приемот присуствуваа Заменик Министерот за труд и социјала – Енвер Хусеин, Градоначалник на општина Чинарчик – Нуман Сојер, Градоначалникот на општина Ташкопру – Исмаил Арслан, Заменик Градоначалникот на општина Ергене – Милајим Бедир и Советници од збратимената општина Селчук.

Честитајки го празникот и упатувајќи благодарност до организаторот – Здружението КХО на турците од Источна Македонија, Градоначалникот го изрази задоволството од досегашното пријателство и негување на добрите односи помеѓу нашите граѓани и народи од Турција и Македонија и истакна дека општина Радовиш е докажан пример за соживот, толеранција и успешна соработка помеѓу етничките заедници.

 

После тоа, Градоначалникот присуствуваше и на прославата по повод Денот на наставата на Турски јазик во Република Mакедонија која се одржа во Ресторан Леона Лукс.

 

 

 

 

Извор: Општина Радовиш

Прочитајте