spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниГрад Скопје: Опремен кабинет со компјутери во училиште во општина Сарај

Град Скопје: Опремен кабинет со компјутери во училиште во општина Сарај

Град Скопје започнува низа проекти за младите со цел овозможување квалитетни можности за младите, меѓуетничка интеграција на младите во образованието, зајакнување на компетенциите и учеството на младите луѓе во креирањето политики, како и поттикнување на младински претприемачки вештини.

Во средното училиште на Град Скопје „Сарај“ опремивме нов кабинет со преносни компјутери, каде се обезбедува современа и квалитетна настава за учениците. Со градоначалникот на општина Сарај Блерим Беџети, го посетивме и Центарот на младинската заедница во рамки на училиштето кој го координира Незране Рустеми, како простор за воншколски активности за младите од Сарај.

 

 

Извор: Град Скопје 

Прочитајте

Градоначалник Манчев: Од 2021 година си поставив за цел да го...

0
1. Какви реформи се случуваат во општинската администрација во Босилово? Реформите во делот на администрацијата се случуваат со законски измени или дополнувања на законите на предлог на Владата...