spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниГрад Скопје: Се продолжува соработката со Сојузот на здруженијата на пензионерите на...

Град Скопје: Се продолжува соработката со Сојузот на здруженијата на пензионерите на Град Скопје и Сојузот на борците

Градот Скопје ја продолжува соработката со Сојузот на здруженијата на пензионерите на Град Скопје и Сојузот на борците и граѓаните кои продолжуваат да го промовираат нивното дело.

Денеска потпишавме договор за поддршка за реализација на активностите на програмите на двете организации, со цел обезбедување повисок квалитет на формите на општествено вклучување на пензионерите и повозрасните категории граѓани.

Активностите вклучуваат акции од поширок општествен интерес, како и поддршка на програми за подобрување на формите на активирање на пензионерите. Градот Скопје континуирано се грижи за повозрасните групи граѓани и воедно ја изразува својата благодарност за нивниот несебичен влог во развојот на нашето општество.

 

 

 

Извор: Влада

Прочитајте

Град Скопје: Соопштение

0
Ја известуваме пошироката јавност дека денес од објава на извесен организатор на SkopYard кој од 21 март без претходно добиена согласност најавувал дека на...