spot_img

Битола: СОУ „Таки Даскало“ со значително инфраструктурни проекти во 2022 година

ОпштиниБитола: СОУ „Таки Даскало“ со значително инфраструктурни проекти во 2022 година

Најчитано

Изминатата година, во СОУ „Таки Даскало“ беа реализирани голем број проекти, кои се значајни за осовременувањето и унапредувањето на условите за учење и работа, со цел уште повеќе да се подигне квалитетот на воспитно-образовниот процес.

Градоначалникот на општина Битола Тони Коњановски го посети училиштето, воочи почетокот на второто полугодие од наставниот процес. Од страна на директорот Ристо Грујовски и дел од вработените во училиштето, беше запознат со реализираните проекти.

Во однос на надворешноста на училиштето, со средства од општина Битола, се уредија спортските терени, односно теренот за футсал, кошаркарското и одбојкарското игралиште и истите се осветлени со соодветни рефлектори. Комплетно хортикултурно е уреден училишниот двор, со поставување на соодветна урбана опрема, со што за овие активности се одвоени околу 4,5 милиони денари. Поплочен е просторот околу спортските сали со бехатон плочки, а КЈП „Нискоградба“ направи обиколна дренажа.

За училиштето, рече Груевски, со средства од општината е набавена нова компјутерска опрема за кабинетот по информатика во вредност од 440.000 денари, односно 16 перонални компјутери, лап топ и останата компјутерска опрема.

Градоначалникот Коњановски беше информиран и за поднесената апликација за добивање грант од Јапонска амбасада, наменет за промена на електричната инсталација во Блокот Б, важен елемент за енергетската ефикасност и стабилност на објектот.

Градоначалникот исто така посочи дека и во наредниот период општината постојано ќе вложува во подобрување на условите за образование на сегашните и идни генерации ученици, кои се наш столб за квалитетна иднина.

 

 

 

 

Извор: Општина Битола 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе