spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниВаландово: Најава за нов урбан простор

Валандово: Најава за нов урбан простор

Започнуваат градежни активности за партерно уредување на влезот во Валандово, кон територијалната противпожарна единица и во правец на внатрешноста од градот.

Предвидено е изградба на нови тротоари долж булеварот, создавање нови зелени површини, партерно осветлување, жардињери, клупи, корпи за отпадоци, знаци и патокази, како и засадување на 50 садници листопадни дрва.

Целта е да се формира нова урбана зона во овој дел од градот и да се овозможи простор за безбедно движење за пешаците.

 

 

 

 

Извор: Општина Валандово 

Прочитајте

Град Скопје: Соопштение

0
Градот Скопје со новите специјално адаптирани моторни возила, овозможува полесно движење на децата и лицата со потешка телесна инвалидност. Новите возила се посебно адаптирани...