spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeМинистерстваМЖСПП: Новиот Закон за просторно планирање е во напредна фаза на изработка

МЖСПП: Новиот Закон за просторно планирање е во напредна фаза на изработка

Заменик министерката за животна средина и просторно плaнирање Христина Оџаклиеска вчера учествуваше на состанокот на претставниците на Секторот за просторно планирање при МЖСПП со претставниците од Македонското еколошко друштво и професорите од Архитектонскиот и Шумарскиот факултет при УКИМ, на кој се дискутираше за напредокот во изготвувањето на новиот Закон за просторно планирање.

Заменик министерката Оџаклиеска, на состанокот изрази задоволство што изработката на законот е во напредна фаза, како и од соработката со МЕД и со експертите – При тоа Оџаклиеска ја потенцираше важноста од инкорпорирањето на концептот на зелена инфраструктура во законското решение.

 

 

 

 

Извор: Министерство за животна средина и просторно планирање 

Прочитајте

Мицкоски на средба со дијаспората во Њујорк, да се обединиме во...

0
Почитувани, Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Христијан Мицкоски оствари средби со македонската дијаспора во Њујорк, САД. Присуствуваше на вечерната богослужба во чест на светите...