spot_img

Валандово: Асфалтирање на улиците во Калково

ОпштиниВаландово: Асфалтирање на улиците во Калково

Најчитано

Започнуваме со постапка за изградба на нова патна инфраструктура во Калково. Изградбата ќе опфаќа асфалтирање на неколку нови улици, сообраќајно поврзување со локалниот пат кој води до населеното место и суштинско подобрување на условите за живот таму.

Истовремено во Калково се работи на првата фаза од новиот водовод, која опфаќа изградба на нов цевковод до секундарната мрежа и нов резервоар со соодветен капацитет за задоволување на потребите за вода за пиење на граѓаните.

Заеднички, стремиме кон рамноправна заедница и инвестиции во населените места кои биле заборавени со децении.

Сите сме еднакви, заслужуваме еднакви шанси и силно веруваме во принципот на праведност при распределбата на јавните средства.

 

 

 

 

Извор: Општина Валандово 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе