spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниИлинден: Реконструкција на пешачка патека од 600 метри

Илинден: Реконструкција на пешачка патека од 600 метри

Започна реконструкција на пешачката патека на улица ,,2”  во населба Илинден. Пешачката патека е во должина од 620 метри и широчина од 1,5 метри, која се протега од надвозникот на влезот во општина Илинден се до раскрсницата на улиците ,,8” и ,,9”.

Градоначалникот на Општина Илинден, Александар Георгиевски кој направи увид во градежните активности, истакна дека потребата за реконструкција на оваа пешачка патека се јави поради оштетувањата кои беа направини при инсталацијата за обнова на електроенергетската мрежа. Истата, е од големо значење за жителите од населеното место Илинден, при што ќе се придонесе за  подобрување на безбедноста во сообраќајот, особено на пешаците и велосипедистите.

Општина Илинден и во наредниот период ќе продолжи да инвестира во безбедноста на сообраќајот и унапредување на истиот, со што ќе бидат изградени  пешачки и велосипедски патеки во повеќе населени места.

 

 

 

Извор: Општина Илинден

Прочитајте

Илинден: Пуштено во употреба спортското игралиште во Миладиновци

0
Општина Илинден со засилено темпо работи на изградба и реконструкција на спортските терени во повеќе населени места. Денеска беше пуштено во употреба спортското игралиште...